Recepta de tardor amb Family Cash: carbassa farcida de carn i verdures

Recepta de tardor amb Family Cash: carbassa farcida de carn i verdures

La tardor és una de les estacions amb més colors i sabors de l’any. I un dels productes de temporada més coneguts és la carbassa, amb un sabor suau i lleugerament dolç que combina a la perfecció amb infinitat d’ingredients. Amb aquesta recepta de carbassa al forn farcida de carn i verdures, aprofitarem tot el seu potencial per crear un plat complet, nutritiu i ple d’aromes que evoquen l’essència d’aquesta estació. Recorda que tots els ingredients necessaris per a la seva preparació estan disponibles al supermercat Family Cash, ubicat a la planta baixa d’Epizen d'Andorra.

Ingredients

  • 1 carbassa mitjana (tipus violí)
  • 300 g de carn picada (vedella, porc o mixta)
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pastanaga
  • 1 carabassó petit
  • 2 dents d’all
  • 2 tomàquets madurs (o 200 g de tomàquet triturat)
  • 100 g de formatge ratllat (mozzarella, emmental...)
  • Oli d’oliva verge extra al gust
  • Sal i pebre al gust
  • Espècies al gust: orenga, nou moscada, farigola...

Preparació

1. Preparar la carbassa:

  • Rentar bé la carbassa i tallar-la per la meitat en llarg.
  • Retirar les llavors i una mica de polpa (reservar aquesta última pel farcit).
  • Pintar l’interior de la carbassa amb una mica d’oli, afegir sal i posar al forn a 180ºC durant 25-30 minuts perquè quedi més tova.

2. Cuinar el farcit:

  • En una paella, sofregir la ceba i l’all picats amb una mica d’oli.
  • Afegir la pastanaga, el pebrot vermell i el carabassó, tot tallat a daus petits. Cuinar durant 8-10 minuts.
  • Incorporar la carn picada. Salpebrar al gust i cuinar fins que canviï de color.
  • Afegir el tomàquet ratllat o triturat amb la polpa de la carbassa que s’ha reservat a l’inici. Cuinar uns 10 minuts més fins que el sofregit quedi sucós. Ajustar espècies al gust.

3. Farcir i gratinar:

  • Omplir cada meitat de carbassa amb el sofregit de carn i verdures.
  • Cobrir amb formatge ratllat i posar al forn a 200ºC durant 15-20 minuts, fins que el formatge quedi gratinat i daurat.

4. Servir i gaudir:

  • Deixar reposar la carbassa uns minuts abans de tallar-la o servir-la directament.
  • Pots acompanyar-la amb una amanida fresca o arròs blanc.