
Recepta de tardor amb Family Cash: carbassa farcida de carn i verdures
La tardor és una de les estacions amb més colors i sabors de l’any. I un dels productes de temporada més coneguts és la carbassa, amb un sabor suau i lleugerament dolç que combina a la perfecció amb infinitat d’ingredients. Amb aquesta recepta de carbassa al forn farcida de carn i verdures, aprofitarem tot el seu potencial per crear un plat complet, nutritiu i ple d’aromes que evoquen l’essència d’aquesta estació. Recorda que tots els ingredients necessaris per a la seva preparació estan disponibles al supermercat Family Cash, ubicat a la planta baixa d’Epizen d'Andorra.
Ingredients
- 1 carbassa mitjana (tipus violí)
- 300 g de carn picada (vedella, porc o mixta)
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot vermell
- 1 pastanaga
- 1 carabassó petit
- 2 dents d’all
- 2 tomàquets madurs (o 200 g de tomàquet triturat)
- 100 g de formatge ratllat (mozzarella, emmental...)
- Oli d’oliva verge extra al gust
- Sal i pebre al gust
- Espècies al gust: orenga, nou moscada, farigola...
Preparació
1. Preparar la carbassa:
- Rentar bé la carbassa i tallar-la per la meitat en llarg.
- Retirar les llavors i una mica de polpa (reservar aquesta última pel farcit).
- Pintar l’interior de la carbassa amb una mica d’oli, afegir sal i posar al forn a 180ºC durant 25-30 minuts perquè quedi més tova.
2. Cuinar el farcit:
- En una paella, sofregir la ceba i l’all picats amb una mica d’oli.
- Afegir la pastanaga, el pebrot vermell i el carabassó, tot tallat a daus petits. Cuinar durant 8-10 minuts.
- Incorporar la carn picada. Salpebrar al gust i cuinar fins que canviï de color.
- Afegir el tomàquet ratllat o triturat amb la polpa de la carbassa que s’ha reservat a l’inici. Cuinar uns 10 minuts més fins que el sofregit quedi sucós. Ajustar espècies al gust.
3. Farcir i gratinar:
- Omplir cada meitat de carbassa amb el sofregit de carn i verdures.
- Cobrir amb formatge ratllat i posar al forn a 200ºC durant 15-20 minuts, fins que el formatge quedi gratinat i daurat.
4. Servir i gaudir:
- Deixar reposar la carbassa uns minuts abans de tallar-la o servir-la directament.
- Pots acompanyar-la amb una amanida fresca o arròs blanc.