Tradició i gust: plats típics de Setmana Santa amb Family Cash

Tradició i gust: plats típics de Setmana Santa amb Family Cash

Amb l'arribada de la primavera i la proximitat de la Setmana Santa, és el moment ideal per gaudir de plats tradicionals que evoquen l'essència d'aquestes festivitats.

A continuació, et presentem tres receptes emblemàtiques: potatge de vigília, bunyols de bacallà i “torrijas”. Tots els ingredients necessaris per a la seva preparació estan disponibles al supermercat Family Cash, ubicat a la planta baixa d’Epizen d'Andorra.

1. Potatge de vigília

Aquest guisat és un clàssic de la Setmana Santa a Espanya, elaborat amb cigrons, espinacs i bacallà.

Ingredients:

  • 500 g de cigrons secs
  • 300 g de bacallà dessalat
  • 300 g d'espinacs frescos
  • 1 ceba
  • 2grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal al gust

Preparació

  1. La nit anterior, posa els cigrons en aigua freda.
  2. En una olla, sofregeix la ceba i els alls picats fins que estiguin transparents. Afegeix el pebre vermell i barreja bé.
  3. Incorpora els cigrons, la fulla de llorer i cobreix amb aigua. Cuina a foc mitjà fins que els cigrons estiguin tendres.
  4. Afegeix el bacallà tallat a trossos i els espinacs. Cuina durant 10 minuts més.
  5. Ajusta de sal i serveix calent.

A Family Cash, trobaràs cigrons de gran qualitat a la secció de llegums, bacallà dessalat a la peixateria i espinacs frescos a la zona de fruites i verdures.


2. Bunyols de Bacallà

Aquests deliciosos bunyols són ideals com a aperitiu o entrant durant les festivitats.

Ingredients:

  • 250 g de bacallà dessalat
  • 150 g de farina de blat
  • 1 ou
  • 1 gra d'all
  • Julivert fresc picat
  • 150 ml d'aigua
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Oli per fregir
  • Sal al gust

Preparació

  1. Esmicola el bacallà i barreja'l amb l'all i el julivert picats.
  2. En un bol, bat l'ou i afegeix l'aigua. Incorpora la farina i el llevat tamisats, barrejant fins a obtenir una massa homogènia.
  3. Afegeix el bacallà a la massa i barreja bé.
  4. Escalfa l'oli en una paella i, amb l'ajuda d'una cullera, fregeix porcions de la massa fins que estiguin daurades.
  5. Escorre sobre paper absorbent i serveix calent.

A Family Cash, el bacallà dessalat està disponible a la peixateria, mentre que la farina, els ous i l'oli es troben a les seccions de productes bàsics i olis.


3. Torrijas

Aquestes postres és un dels més emblemàtics de la Setmana Santa a Espanya.

Ingredients:

  • 1 barra de pa del dia anterior
  • 1 litre de llet
  • 100 g de sucre
  • 1 branca de canyella
  • Pell de llimona
  • 2 ous
  • Oli per fregir
  • Sucre i canyella en pols per empolvorar

Preparació

  1. Escalfa la llet amb el sucre, la branca de canyella i la pell de llimona. Deixa infusionar i refreda.
  2. Talla el pa en llesques i submergeix-les en la llet infusionada fins que estiguin ben amarades.
  3. Passa les llesques per ou batut i fregeix-les en oli calent fins que estiguin daurades.
  4. Escorre sobre paper absorbent i empolvora amb una barreja de sucre i canyella en pols.

Family Cash ofereix una àmplia varietat de pans ideals per a torrades a la seva fleca, llet fresca a la secció de làctics i ous a la zona de refrigerats.

 

Aquestes receptes tradicionals són ideals per celebrar la Setmana Santa i l'arribada de la primavera. Tots els ingredients necessaris estan disponibles a Family Cash d'Epizen Andorra, on trobaràs productes frescos i de qualitat per a les teves preparacions.